Educational Day

Meer verbinding en samenwerking tussen alle medewerkers van Breda University

Breda University in samenwerking met Ness Collective

Let’s BUas

Een feestelijke dag vol verbinding
In samenwerking met Ness Collective, was I-OPENER betrokken bij de Educational Day van Breda University. Een grote onderwijsinstelling met veel docenten, studenten en andere medewerkers kent veel uitdagingen. Daar waar alle opleidingen in het verleden zich op allerlei verschillende locaties in Breda bevonden onder de naam NHTV, vond er begin 2020 een grote verandering plaats. Alle opleidingen zijn samengekomen op de campus. Dit is één locatie in Breda waar alle opleidingen aangeboden worden.

De Educational Day was een dag waar feestgevierd werd, omdat de campus een feit is, maar ook een dag waar onderling meer verbinding gecreëerd moest worden. De aanwezigen waren collega’s, maar veel mensen kenden elkaar nog niet goed. Dit was ook direct de reden dat ik bij dit project betrokken werd. De grootste uitdaging waar zij mee te maken hadden was het feit dat alle opleidingen in 2020 bij elkaar zijn gekomen op één en dezelfde locatie, de campus. In het verleden zaten deze op allemaal verschillende locaties verspreid in Breda onder de naam NHTV. 

Elkaar beter leren kennen door innovation games
De gehele dag stond in het teken van het creëren van verbinding. Het begon bij binnenkomst, waar mensen op basis van gedeelde interesses met elkaar in contact kwamen, en eindigde met een netwerkborrel. De gehele dag was er een rol voor I-OPENER weggelegd, maar de kracht van het creëren van verbinding kwam vooral tot uiting tijdens de creatieve workshops. Ik faciliteerde één van deze workshops met veel enthousiasme en plezier.

Aan de hand van innovation games, serieuze spellen die de meest waardevolle innovatie realiseren, hebben we verschillende groepen bijeen gebracht. Deze mensen kenden elkaar niet direct, maar de kunst was om in korte tijd elkaar in korte tijd zo goed mogelijk te leren kennen. Dit deden wij aan de hand van een speeddate die de dialoog tussen mensen bevorderde

Wat hebben we concreet bereikt?
Plezier, verbinding en oprechte interesse zijn de eerste associaties die direct naar voren komen wanneer het om de Educational Day gaat. Er was tijd om mensen op een dieper niveau dan alleen werk te leren kennen. De reacties van de deelnemers waren uitsluitend positief. Door collectief enthousiasme bleek dat de eerste stap naar meer verbinding en samenwerking is gezet! 

Breda University 6L0A9257 scaled

Trots op samenwerkingen met onder andere:

Pin It on Pinterest