De sociale innovatie toolkit

 

14 manieren om om antwoorden te krijgen op lastige vraagstukken binnen jouw organisatie door de focus terug te brengen naar jouw mensen, creativiteit en persoonlijk leiderschap.

Wat is de sociale innovatie toolkit?

 

14 manieren om antwoorden te krijgen op lastige vraagstukken binnen jouw organisatie door de focus terug te brengen naar jouw mensen, creativiteit en persoonlijk leiderschap.

Mijn naam is Iris, oprichtster van I-OPENER en ik ben sociaal innovator/ Imagineer. Ik help organisaties sociaal vernieuwen, oftewel sociaal innoveren. De meeste organisaties hebben lastige vraagstukken waar ze niet aan uitkomen zoals het lerarentekort of ondermijning. 

De oplossingen worden al snel gezocht in technologie: “we hangen er een systeem aan dan is het probleem opgelost”, maar wat als ik je zeg dat JOUW mensen de kennis, de ervaring en ideeën hebben om ECHT iets te veranderen. Leren naar hen te luisteren en hierin te innoveren is dus wat je noemt sociale innovatie.

Sociale innovatie toolkit mock 00058

Misschien herken je wel één van de pijnpunten die ik regelmatig binnen organisaties tegenkom:

🧠 Creatief denken

Er is geen ruimte voor creatieve ideeën. Mensen komen niet samen om plannen te bedenken en ideeën worden niet met het management gedeeld. Kortom, de creativiteit ontbreekt en er is daardoor geen stroom aan nieuwe ideeën. “je verwacht dat creativiteit vanzelf gaat”.

💬 Communicatie

Er is meer ruimte voor discussies dan voor dialoog. De “Ja maar…” ligt altijd weer op de loer en echt openstaan voor andermans perspectieven? Nee, je bent jezelf aan de lopende band aan het verdedigen. Echt communiceren is een uitdaging geworden.

🤝🏼 Samenwerken

Het bekende eilandjes gevoel: iedereen voert zijn taken uit achter zijn bureau met eigen verantwoordelijkheden en daar blijft het bij. Het is letterlijk ieder voor zich. Samenwerken verloopt moeizaam en elkaar opzoeken is verleden tijd.

Om jou alvast op weg te helpen, heb ik deze sociale innovatie toolkit ontwikkelt. Die je dus helemaal GRATIS kan downloaden.

In deze toolkit vind je:

    • Je ziet in waarom jouw bedrijf sociale innovatie nodig heeft.
    • Je krijgt handvatten om sociale innovatie alvast vorm te geven binnen jouw bedrijf. 
    • Je kan een plan gaan maken waar je de focus oplegt om sociaal te innoveren.
    • 14 manieren om dingen op een andere manier aan te pakken.
    • Een verrassende toolkit met antwoorden waar je niet eerder aandacht.

Sociale innovatie toolkit mock 00058

Pin It on Pinterest