MEER I-OPENER

Benieuwd naar artikelen en bijdragen die door mij zijn geschreven? Lees ze dan hieronder en kom meer te weten over wat I-OPENER doet.

Van uitdaging naar kans – Deel 2: Omdenken & focus op een ander perspectief  Meer I-OPENER Omdenken focus op een ander perspectief 400x250

Van uitdaging naar kans – Deel 2: Omdenken & focus op een ander perspectief

Een chaos, zo zou je de situatie binnen veel organisaties wel kunnen noemen. Het oude vertrouwde heeft plaats gemaakt voor onzekerheid over de toekomst. Dit zorgt voor onzekerheid binnen vrijwel iedere organisatie. Hoe moet je omgaan met deze nieuwe situatie? Hoe creëer je kansen om als bedrijf te overleven? Of hoe zorg je ervoor dat mogelijkheden voor o.a. samenwerkingen gezien worden binnen domeinen die Nederland momenteel draaiende houden? Een pasklaar antwoord is hier natuurlijk niet op te geven, maar er zijn wel bepaalde inzichten en tips die je deze periode kunnen helpen. Dit tweede deel gaat over omdenken en het ontdekken van frisse perspectieven.

Van uitdaging naar kans – Deel 1: samenwerking en verbinding  Meer I-OPENER hands 1838659 1920 400x250

Van uitdaging naar kans – Deel 1: samenwerking en verbinding

Momenteel staat de wereld letterlijk en figuurlijk op zijn kop. Sectoren als de zorg -en veiligheidsdomeinen staan onder hoogspanning, de toekomst van veel organisaties staat op losse schroeven en vrijwel ieder individu is direct betrokken bij de onzekerheid die de coronacrisis op dit moment geeft. Toch draait de wereld door en levert het – hoe ironisch dit ook klinkt – kansen op. Zo geloof ik dat we elkaar juist nu zo goed mogelijk kunnen helpen door oog voor elkaar te hebben. Daarom gaat dit eerste deel van ‘uitdaging naar kans’ over samenwerking en verbinding.

Vijf manieren om co-creatie te bevorderen  Meer I-OPENER Co creation I OPENER Innovation Design 2 400x250

Vijf manieren om co-creatie te bevorderen

Waarde toevoegen aan je organisatie wordt steeds belangrijker. Binnen organisaties draait het tegenwoordig namelijk niet meer om ieder voor zich, maar om een optimale samenwerking. Co-creatie, de tegenhanger van solo-creatie, is de sleutel tot deze samenwerking. Door je te focussen op een aantal stappen, bevorder je co-creatie wat leidt tot voordelen voor organisaties, klanten en medewerkers. Reden genoeg om hier vanaf vandaag de nadruk op te leggen.

Systems thinking: een andere kijk op complexe situaties  Meer I-OPENER Versterking I OPENER Innovation Design 400x250

Systems thinking: een andere kijk op complexe situaties

De situaties en uitdagingen waar veel organisaties mee te maken krijgen, zijn vaak ongekend complex. Daar waar vroeger een eenvoudige aanpak voldoende was om problemen aan te pakken, moeten we ons vandaag de dag focussen op het grotere geheel. Systems thinking zorgt voor inzicht door de focus te leggen op onderlinge verbindingen en relaties. Lees er hier meer over.

Waarom een eyeopener zorgt voor nieuwe mogelijkheden  Meer I-OPENER eye 3795205 1920 400x250

Waarom een eyeopener zorgt voor nieuwe mogelijkheden

De wereld waar we vandaag de dag in leven verandert steeds sneller en dus is de manier op we dingen aan moeten pakken ook anders. I-OPENER laat zien dat frisse ideeën en nieuwe inzichten leiden tot een aanpak die binnen handbereik ligt. Open je ogen en ontdek zelf waarom vernieuwing binnen je bedrijf zoveel belangrijker is dan je op het eerste oog denkt.

Pin It on Pinterest