I-OPENER Concepts

Verbinding ligt aan de basis voor een blijvende impact
Waarom een concept?Lees meer

Creëer jouw verhaal

De kracht van storytelling en herkenbaarheid

Het belang van een concept

Een concept, wat is dit nu eigenlijk precies en waarom is het zo waardevol? Wanneer je het woord ‘concept’ laat vallen, zijn er immers verschillende opvattingen. De een vat het op als een nieuw idee en de ander als een nieuw design. Deze verschillende opvattingen tonen aan dat iedereen zijn eigen visie heeft op wat het eigenlijk inhoudt.  

Wat is een I-OPENER concept?
Een concept is veel meer dan dat. Je kunt het zien als een soort paraplu waar verschillende ideeën onder vallen die samen voor een verhaal zorgen waar mensen zich mee kunnen identificeren. En het belangrijkste: het doel van een concept is een aanpak waarmee je het verschil kan maken, verbinding kunt creëren en leidt tot een visie en idee voor de toekomst. Dit betekent automatisch dat het concept generatief is. 

 

 

 

Hoe komt een concept tot stand?

Storytelling
Bij een concept van I-OPENER Concepts komt de kracht van storytelling tot uiting. Wat is het verhaal wat je wil vertellen? Wat is je ‘waarom’? En hoe brengen we dit tot leven in een organisatie

Een I-OPENER concept ontstaat in de meeste gevallen a een innovatieproces dat we samen doorlopen hebben. Hierdoor is het duidelijk wat er leeft in de organisatie, wat de mensen belangrijk vinden en hoe we dit naar een concept kunnen vertalen. Naast de ontwikkeling van het concept, kan I-OPENER ook zorgen voor een visualisatie hiervan in de vorm van bijvoorbeeld video design.

Wil je meer weten of denk je dat I-OPENER Concepts iets voor jou kan zijn? Laat het me dan vooral weten.

 

Pin It on Pinterest