I-OPENER Creatieve Sessies & Workshops

Creativiteit ligt aan de basis van innovatie
Plan je sessieLees meer

Creativiteit

De eerste stap naar innovatie

Creativiteit en innovatie

Creativiteit en innovatie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Nieuwe ideeën en creatieve input zorgen er immers voor dat organisaties of processen op een positieve manier beïnvloed worden. Vaak wordt creativiteit gezien als een eigenschap die voor enkelen weg is gelegd. Maar dat is niet zo. Integendeel, iedereen is creatief. Alleen moet die creativiteit bevorderd worden. Door creatieve werkvormen en een andere aanpak voor innovatie, ontdek je zelf dat iedereen in het bezit is van een creatieve mindset!

Collectieve creativiteit
Een individu dat creatieve ideeën deelt, zet een stap naar innovatie, maar met collectieve creativiteit maak je daadwerkelijk het verschil. Het belang van creatief denken kan dus niet onderschat worden. Net zoals collectieve intelligentie belangrijk is om tot nieuwe ideeën te komen, is collectieve creativiteit onmisbaar in onze complexe wereld. Door samenwerking, co-creatie, brainstormen en samen vraagstukken aan te pakken, kom je als collectief tot ideeën die het verschil kunnen maken. Door iedereen binnen dit proces te betrekken, van koffiedame tot CEO, krijg je veel nieuwe inzichten.

Creatieve sessies en workshops

Een creatieve sessie of workshop zorgt ervoor dat je gezamenlijk kansen en mogelijkheden ontdekt voor een bepaald (complex) probleem of vraagstuk. Door het doel helder voor ogen te hebben, kijken we samen welke methode of techniek past. Alle workshops/ sessies zijn bedoeld om collectieve creativiteit te bevorderen.

Voor wie?
In principe zijn de sessies en workshops waardevol voor iedere organisatie. Of het nu gaat om een commerciële organisatie, NGO of non-profit organisatie, ieder bedrijf kan door middel van creatieve technieken en sociale innovatie samenwerking en collectiviteit te bevorderen en zich richten op een aanpak voor een vraagstuk of probleem.

Niet alleen intern zijn creatieve sessies waardevol, als je weet welke externe partijen betrokken zijn, bevorder je collectieve creativiteit en samenwerking. Vraag je je af of een creatieve sessie iets voor jou is? Neem dan direct contact op! 

Pin It on Pinterest