I-OPENER Internal Change

Discover the sparkle within your organization
Het procesLees meer

Sociale & duurzame innovatie

Creëer een blijvende impact

Duurzame innovatie

In veel gevallen is het voor organisaties belangrijk om voor een langere tijd de focus te leggen op innovatie, vooral omdat we vandaag de dag met ongekend veel complexe vraagstukken te maken krijgen. Op maatschappelijk niveau kan je hierbij denken aan het lerarentekort, vluchtelingenprobleem of georganiseerde criminaliteit. Een oplossing voor dit soort zaken lijkt ver weg, maar er kan wel degelijk een verschil gemaakt worden in de aanpak hiervan door het creëren van verbinding en samenwerking tussen mensen en belanghebbenden.

Dit werkt niet alleen zo met maatschappelijke vraagstukken, want binnen vrijwel iedere organisatie neemt de roep om innovatie toe. Zo hebben veel bedrijven te maken met organisatieontwikkeling -en verandering, maar blijft het een uitdaging om de neuzen dezelfde kant op te krijgen. 

Een innovatietraject is voor veel organisaties daarom een uitkomst. Tijdens zo’n proces focussen we ons op drie stappen, namelijk inspiratie, ideevorming en implementatie. Zo doorloop je een proces dat start bij inzicht in de huidige situatie met een focus op de sterkten en krachten. Vervolgens gaat dit over naar een fase waarbij ideeën tot stand komen door samen na te denken over een mogelijke aanpak of weg naar het einddoel. Ook wordt in deze fase een concept ontwikkeld. Dit concept gaat mee de implementatiefase in, om te kijken hoe dit een blijvend effect kan creëren. 

Innovatietraject

Een I -OPENER Internal Change traject wordt georganiseerd naar de vraag van een organisatie. Zo kunnen we intensief samenwerken, waardoor er voor een bepaalde tijd iemand intern aanwezig is om het proces zo goed mogelijk te begeleiden. Ook kunnen we een traject samenstellen op basis van specifieke wensen, zoals een x-aantal creatieve sessies, een test-fase en follow-up. Het mooie van dit traject is dat het volledig op de organisatie, de wensen van de organisatie en de complexiteit van de opdracht afgestemd wordt. Op deze wijze is het maatwerk voor iedere organisatie. 

Bovendien bevat het I-OPENER Internal Change traject alle overige services van I-OPENER. Zo vinden er creatieve sessies en workshops plaats, wordt er een verbindend concept ontwikkeld, zorgt visueel design ervoor dat ideeën tot leven komen en vinden er continu follow-ups plaats. Benieuwd wat de andere services inhouden of heb je een vraag? Neem dan hieronder contact met mij op. 

Voor wie?
Doordat het maatwerk betreft, is het I-OPENER Internal Change traject voor iedereen mogelijk. In welke organisatie je ook werkt, door middel van de creatieve en innovatieve insteek, kunnen we samen binnen iedere organisatie verandering teweeg brengen. 

Pin It on Pinterest