De Vision board guide 

 

Dé manier om met een vision board (organisatie)doelen te stellen en bereiken

Wat is een vision board?

 

Heel simpel gezegd is een vision board de manier om jouw doelen inzichtelijk te maken en te visualiseren. Dit doe je door een collage te maken met foto’s, plaatjes, inspirerende quotes of andere materialen. Alles wat je voor jouw vision board gebruikt, hoort bij het symboliseren van jouw doelen, dromen, ambities en wensen.

Mijn naam is Iris, oprichtster van I-OPENER en ik ben sociaal innovator/ Imagineer. Ik help organisaties sociaal vernieuwen, oftewel sociaal innoveren. Dit doe ik door creatieve werkvormen te gebruiken tijdens workshops en creatieve sessies.

We hebben gedurende een dag tal van ideeën die in ons hoofd voorbij komen, maar vaak staan we onvoldoende stil bij het verwezenlijken ervan. Het popt op en verdwijnt weer. Met als resultaat dat je je doelen en ambities niet verwezenlijkt. Juist een Vision Board helpt jou stil te staan bij deze dromen en wensen. Op het vlak van jouw onderneming, maar ook persoonlijk. Hoe? Door die creatieve radartjes aan het werk te zetten en verandering te realiseren.

Vision Board Guide de vision board guide

Maar waarom is een Vision Board iets voor jou?

🤝🏼Houvast om doelen en ambities te verwezenlijken

Een vision board kan je zien als een soort houvast die je telkens herinnert aan dat wat je eerder aan doelen hebt gesteld. Dat helpt enorm in het bereiken hiervan. Bedenk je maar eens hoe het altijd gaat met doelen voor het nieuwe jaar. Je hebt allerlei plannen, maar voor je het weet is het einde van het volgende jaar alweer in het zicht. Met als resultaat dat je net dat ene niet gedaan hebt, of je niet hebt gefocust op het veranderen van dat andere..

🎨 Focus op creativiteit

Door te werken aan je vision board bevorder je het creatief denken. Vooral omdat je op een andere manier gaat denken over je doelen, dromen, ambities en wensen. Door jezelf bij ieder doel vragen te stellen en je verbeeldingskracht te gebruiken doordat je visualiseert, blijft het je beter bij. En ben je dus vaker met je doelen bezig dan wanneer je het een keertje benoemt.

💭 Je zet onbewust een stap naar verandering

Door aan de slag te gaan met creatieve werkvormen, zoals een vision board, ben je onbewust bezig met verandering. Er ontstaan nieuwe ideeën en inzichten die je verder helpen. Je zet jezelf in de actiemodus om (zakelijke) ambities te verwezenlijken. Onbewust zet je dus al een eerste stap naar verandering. Super waardevol als je de focus op innovatie wilt gaan leggen.

In deze guide vind je:

    • Alle tips & tricks om jouw eigen vision board te maken, zowel binnen jouw onderneming als persoonlijk.
    • Je ontdekt hoe jij jouw doelen, ambities en wensen bereikt door het hele creatieve proces van een vision board te doorlopen.
    • Je ziet op kansen en mogelijkheden doordat inzichtelijk wordt wat jouw (organisatie)doelen zijn.
    • Je ontvangt 4 templates om in Canva je eigen digitale Vision Board samen te stellen.

Vision Board Guide de vision board guide

Pin It on Pinterest